…
…
…
…
22 Nisan 2019, Pazartesi

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Etkinliği


Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgi paylaşımı amaçlı kurulmuş Risk Yönetimi Grubu tarafından “28 Nisan - Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA,  Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun YILMAZ, , akademisyenler, isg profesyonelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA genel müdürlüğün çalışmaları ve yürüttüğü projeler hakkında açıklamalarda bulunarak, öğrencilerin isg konusunda yaptıkları çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, öğrencilerin iş sağlığı ve güvenli çalışmaları için emek sarf etmesinin son derece kıymetli olduğunu belirtti.

Açılışta konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun YILMAZ ise ; “ O zamanlar, sadece biyolojik ihtiyaçlar gideriliyor, geri kalan 13 – 14 saat arası çalışmalar oluyordu. Çalışmak, verimli çalışmak, üretmek her şeyin başında geliyordu. Hatta o zamanın ölümcül hastalığı verem iken, çalışanlar şöyle uyarılıyordu. Verem olma, verim düşmesin. Şimdi geldiğimiz nokta, elbette yetersiz, ama nereden geldiğimizi de bilmeliyiz” dedi

Etkinlikte İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliğinde yediden yetmişe farkındalık ve güvenlik kültürü oluşturmak için yaptıkları projelerin tanıtımı da  gerçekleştirildi.