…
27 Eylül 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ile İş Hijyeni Farkındalığı Konusunu Ele Aldık


Genel Müdürlüğümüz ile Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) arasındaki iş birliği kapsamında; iş hijyeni konusunda farkındalığı artırmak, Genel Müdürlüğümüz ile İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma v Geliştirme Enstitü Başkanlığımızın (İSGÜM) faaliyetleri hakkında bilgi vermek maksadıyla ÇEİS bünyesinde yer alan işyerlerinde görevli iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleriyle çevrim içi toplantıda buluştuk.

Toplantının açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve ÇEİS Genel Sekreteri Dr. Serdar Şardan yaptılar.

Cafer Uzunkaya konuşmasında; Meslek hastalıkları ile mücadelede proaktif yaklaşım çerçevesinde gerçekleştirilecek iş hijyeni faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak ÇEİS ile gerçekleştirdiğimiz bu bilgilendirme toplantısının bu yaklaşımın en iyi örneklerinden olduğunu ifade etti. Uzunkaya, “Bakanlığımızın sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu kurum / kuruluşları ile birlikte güçlü iletişimin meyvesi olarak gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarının bir yenisini gerçekleştiriyoruz. Meslek hastalıkları alınacak tedbirlerle tamamen önlenebilirdir. İş sağlığı hizmetlerinin her basamağında etkin koruma ve önleme yöntemleri ile meslek hastalıklarının önüne geçilmesi mümkündür. İş hijyeni faaliyetleri de bu proaktif yaklaşım içerisinde tehlikelerin belirlenmesi ve korunmaya yönelik tedbirlerin geliştirilmesi açısından önemli bir yer teşkil etmektedir. Ne olduğu ve ne kadar miktarda olduğu hakkında bilgi sahibi olmadığınız bir parametreyi yönetemezsiniz” dedi. İş hijyeni faaliyetlerinin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi noktasında Genel Müdürlüğümüzün ve İSGÜM Başkanlığımızın faaliyetlerine değinen Uzunkaya, ÇEİS temsilcilerine ve katılımcılarına selam ve muhabbetlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Dr. Serdar Şardan ise konuşmasında; Çimento sektörünün çok tehlikeli sınıfta yer alan ve dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliğine yönelik birçok risk barındıran bir sektör olduğunu belirtti. ÇEİS üyelerinin yapıkları çalışmalarla iş sağlığı ve güvenliği kültürünün değişim yolculuğunu başlattıklarını ifade eden Şardan, bu yolculuğun uzun ve sürekli olduğunu sözlerine ekledi. Bu yolda en önemli yol arkadaşlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü olduğunu kaydeden Şardan, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik Genel Müdürlüğümüzün ne zaman kapısını çalsak, yardım ve rehberlik konusunda bütün imkânlarıyla seferber oldular dedi. Gerek bu toplantıda gerekse iş birliğinin bütününde desteklerini esirgemeyen Genel Müdürlüğümüz ve Enstitü Başkanlığı’mıza teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından program Genel Müdürlüğümüz Kimya Mühendisi Eylül Çebi’nin “İş Hijyeni Ölçüm, Test ve Analiz Hizmetleriyle İlgili Dikkat Edilecek Hususlar” konulu sunumu ile devam etti. Sunumun ardından Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Damla Savaş “İşyeri Ortam Havasında Toz Tayin Yöntemleri”ni, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanımız Kadir Kadiroğlulları “İşyerlerinde Maruz Kalınan Gürültünün Tayinin Belirlenmesi ile İlgili Standart Değişikliği Süreci” konularındaki sunumlarını yaptılar. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarımızdan Kaan Özkahraman’ın Enstitü Başkanlığımızın danışmanlık faaliyetlerini aktarması sonrasında Genel Müdürlüğümüz Tabiplerinden Dr. Bülent Gedikli İSGÜM İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Bölümü’nün faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Her sunum sonrasında soru-cevap bölümünün yer aldığı toplantı, iş birliğinin daha da güçlenmesi ve iyi niyet temennileri ile sonlandı.