…
16 Eylül 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kaliteli Hizmet İçin Güvenli İşyeri Gündemiyle Bir Araya Geldik


Kamu kurum ve kuruluşlarının iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesini genişleten Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantılarımıza Bursa Büyükşehir Belediyesi ile devam ettik.

Genel Müdürlüğümüz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı ile 42’ncisini gerçekleştirdiğimiz ve kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzün önerilerinin aktarıldığı toplantıda İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik. Ulaşımdan sanayiye, tarımdan turizme her alanda sürdürülebilir hizmetler sunarak, Bursa’yı değerleri ile yaşatmayı görev edinen Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri de değerlendirdik.

Çalışanlarının sağlık ve güvenlik şartlarını ihmal etmeden faaliyetlerini sürdürme gayreti içerisinde olan Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yaptığımız toplantımız, kamu kurum ve kuruluşlarının, iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm işletmelerimize örnek olmalarının sağlanması temennileriyle sona erdi.

İSG alanında, kamu kurumları arasında sağlanacak iletişim ve iş birliği, ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Çalışmalarımızda bize destek veren tüm paydaşlarımızla birlikte “Kamu İSG Ailesini” daha da büyütmeye ve kamunun İSG alanında tüm sektörlere örnek olacak bir yapı haline gelmesine yönelik hedefimize ulaşabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.