…
…
20 Eylül 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

İslam İşbirliği Teşkilatı İSG Ağı Kapsamında, ‘Biyolojik Ajanların Tanımı, Sınıflandırılması ve Düzenlemeleri: Küresel Bir Bakış Açısı’ Eğitimi Başladı


Sekretaryasını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (İİT İSG Ağı) 2021-2022 Eylem Planı kapsamında “Biyolojik Ajanların Tanımı, Sınıflandırılması ve Düzenlemeleri: Küresel Bir Bakış Açısı”  konulu çevrim içi eğitim kursu başladı.

20-22 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitime Azerbaycan, Bahreyn, Fildişi Sahili, Gine, Endonezya, Ürdün, Lübnan, Malezya, Fas, Pakistan, Filistin, Katar, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Togo, Tunus, Türkiye, Özbekistan’ın yetkili İSG kurumlarından 55 personel katılım sağladı.

Çevrimiçi eğitim kursunun açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve SESRIC Genel Direktörü Yardımcısı Fadi Abdullah Farasin yaptı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya açılış toplantısında; İİT İSG Ağı Çalışma Planı’nın bu yıl içerisindeki beşinci faaliyeti olan eğitim kursunda, Ağa üye ülke temsilcileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti ve ülke temsilcilerini selamlayarak sözlerine başladı.

Öncelikle, Ağın Çalışma Planı kapsamında yılın başından beri gerçekleştirilen dört faaliyetten bahseden Uzunkaya, sözlerine pandemi döneminde biyolojik etkenlere ilişkin farkındalığın arttığından bahsederek devam etti. Uzunkaya, biyolojik etkenlerden kaynaklanan risklerin daha yoğun olduğu sektörlere değindikten sonra sözlerini eğitim kursunda ele alınacak konularla sürdürdü. Uzunkaya, önümüzdeki yıl bu kursun devamı niteliğinde “Biyolojik Ajanlar”a ilişkin uygulamaya dönük konuların daha detaylı ele alınacağı bir eğitim kursu daha düzenleyeceklerini belirtti.

Eğitim Kursunun eğitmenlerine tek tek teşekkür eden Uzunkaya, iş sağlığı ve güvenliği alanında başarının hem multidisipliner bir yaklaşımı hem de çalışan, işveren, İSG profesyonelleri gibi tüm tarafların işbirliğini gerektirdiğini vurguladı.

Uzunkaya, 18-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak “İşyerlerinde İSG Kültürünün Geliştirilmesi ve Teşvik Edilmesi” başlıklı bir eğitim çalıştayı olduğundan bahsetti. Ağın Sekretaryası göreviyle bu faaliyetlerin düzenlenmesinde üzerlerine düşeni kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceklerini belirten Uzunkaya, sözlerine yararlı ve verimli bir eğitim olması temennisiyle son verdi.

Bu eğitim kursu kapsamında Biyolojik Ajanların Tanımı ve Sınıflandırılması, Maruziyetin Yoğun Olduğu Sektörler, İşyerinde COVID-19’un Önlenmesi Küresel Tepkiler, Risk Değerlendirmesi ve Kontrol Tedbirleri, Bulaşma Yolları, Sağlık Etkileri ve Sağlık Gözetimi konularını ele alacağız. Üç gün sürecek eğitimde, Genel Müdürlüğümüz’den Çalışma Uzmanı Aygül Gürel ve Mühendis Burçin Hülya Güzel’in yanı sıra İş Hijyenisti Remko Houba, Doçent Doktor Piero Lovreglio, Meslek Hastalıkları Uzmanı Mehmet Erdem Alaguney eğitici olarak görev yapacak. Eğitim Kursu ile ülkemizden eğiticilerle birlikte, farklı ülkelerden gelen eğiticilerin konuya ilişkin bilgi ve tecrübesini Ağa üye ülkelerle paylaşmasını sağlamayı hedefliyoruz.