…
24 Kasım 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Bingöl Üniversitesi ile İSG Farkındalık Semineri


Genel Müdürlüğümüzün, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumları ve üniversitelerle yürütmeye devam ettiği farkındalık faaliyetleri kapsamında Bingöl Üniversitesi Mülkiyet Güvenliği Bölümü öğrencileri ile çevrim içi İSG Farkındalık Semineri’nde buluştuk.

Seminere, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ile Genel Müdürlüğümüz uzmanları ve Bingöl Üniversitesinden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmalarını Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptılar.

İbrahim Çapak, iş sağlığı ve güvenliğinde kurumsal veya bireysel çabaların önemi elbette yadsınamaz ancak bu mesele bir kültür meselesidir dedi. Bingöl Üniversitesi’nin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları olduğuna değinen Çapak, üniversitedeki riskleri gidermeye ve iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli diğer çalışmaları yürütmeye yönelik oluşturulan İSG Koordinatörlüğü hakkında bilgiler verdi. Çapak, seminerde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

Cafer Uzunkaya, ülkemizde ve dünyada iş sağlığı ve güvenliğinde mesafe katedebilmek hususunda üniversitelerimizin olmazsa olmaz olduğunun altını çizerek konuşmasına başladı. Üniversitelerimizde ve çalışma hayatının olduğu her yerde iş sağlığı ve güvenliğinin en üst düzeyde sahiplenilmesi gerekir diyen Uzunkaya, Bingöl Üniversitesi’nin bu konudaki hassasiyetinden ve konuya gösterdiği ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzunkaya sözlerine şöyle devam etti; “Üniversitelerimizin eğitim programlarında iş sağlığı ve güvenliğinin daha çok teknik bölümlerle anılması ve yalnızca bu programlardaki öğrencilerimizin doğrudan iş sağlığı ve güvenliğinin muhatabı olarak görülmesi algısının değişmesi için de çalışmalar ve planlamalar yapılması gerekir. Üniversitelerimizin teknik bölümleri dışındaki bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz yarın çalışma hayatında gerek çalışan gerek işveren gerekse de yönetici olarak İSG ile ilgili ciddi sorumluluklar üstlenecektir. Dolayısıyla öğrencilerimizin tümünü iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilinçlendirmemiz lazım.” Genel Müdürlüğümüzün iş sağlığı ve güvenliği iklimini oluşturabilme adına her türlü iş birliğine hazır olduğunu da hatırlatan Uzunkaya, Seminere katılan tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarından İlknur Çakar’ın “İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü & Genel Müdürlüğümüz Faaliyetleri” konulu sunumuyla devam eden İSG Farkındalık Semineri, bu toplantının Bingöl Üniversitesi ile ileride yapılacak iş birliklerimizin başlangıcı olması temennileriyle son buldu.