…
16 Aralık 2021, Perşembe Çankaya, Ankara - Türkiye

Belediyelerde İSG Uygulamaları Sempozyumumuz Yoğun İlgi Gördü


Yaptığımız ihtiyaç analizleri neticesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyet alanlarına yönelik belirlediğimiz öncelik sırasına göre gerçekleştirdiğimiz sempozyumların ikincisi olan “Belediyelerde İSG Uygulamaları Sempozyumu” ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda ihtiyaç duyulan rehberlik çalışmalarımızı sürdürmeye devam ettik.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerin katılımına açık şekilde organize ettiğimiz Sempozyum, Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya’nın açılış konuşması ile başladı.

Sedat Yenidünya, kamu kurum ve kuruluşlarının iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları kapsamında yürüttükleri faaliyetlerini Genel Müdürlük olarak desteklemek ve yönlendirmek üzere iş birliği içerisinde ortak çalışmalar yürüttüğümüze dikkat çekti. Bu sempozyumların planlanma gerekçesini, değerlendirmeler sonrasında ortaya çıkan modellemeyi paylaşmak ve iyi uygulama örnekleri üzerinden tecrübe paylaşımı yapmak olarak nitelendiren Yenidünya, kamu kurum ve kuruluşları arasında sağlanacak iletişim ve iş birliğinin ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği bilincinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına olan inancını dile getirdi. Belediyelerde birçok farklı alanda çalışma yapılması, vatandaşlara hizmetin 7 gün 24 saat esasıyla sürdürülmesi nedeniyle özellikle belediye çalışanlarına hem iş sağlığı hem de iş güvenliği anlamında her türlü desteğin sağlanmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Yenidünya, Sempozyumun verimli bir etkinlik olması ve önemli yeni kazanımlara vesile olması temennileriyle konuşmasını tamamladı.

Genel Müdürlüğümüz Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Şubesi Sorumlusu Dr. Ali Rıza Ergun moderatörlüğünde devam eden Sempozyumda Genel Müdürlüğümüz Çalışma Uzmanlarından Ahmet Buğra Dağlı, “Belediyelerde İSG Uygulamaları” konulu sunumunda Belediyelerden beklentilerimizi ve Belediyelerin İSG uygulamalarını geliştirebilmeleri için önerilerimizi dile getirdi. Ahmet Buğra Dağlı’nın sunumunun ardından Türkiye Belediyeler Birliği İş Sağlığı ve Güvenliği Komisyonu Üyesi Didem Hacımustafaoğlu Komisyonun çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Hüseyin Hamdi Ergün’ün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yönergesi konulu sunumunun ardından soru ve cevap oturumu ile Sempozyum sona erdi. Sempozyumu Genel Müdürlüğümüz Youtube kanalından (isggmmedya) izleyebilirsiniz.