…
…
…
…
…
27 Ağustos 2021, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

Balıkesir İlimizde MİSGEP’ in Saha Faaliyetlerine Yönelik Ziyaretler Gerçekleştirdik


Genel amacı işverenlerle çalışanlara teknik danışmanlık hizmeti vermek ve işyerlerinin İSG uygulamaları hakkındaki kapasitelerini geliştirmek olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak finanse edilen Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi ile işverenlerimize, binlerce çalışanımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektörü başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflarla beraber hareket edilmesi, bu sayede ciddi bir farkındalık sağlanması ve kazalarda ve meslek hastalıklarında azalma eğilimine girilmesi için Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız Balıkesir ilinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek proje kapsamında gerçekleştireceğimiz saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Balıkesir SGK İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat ve İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ali Kocagöz ile birlikte Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret eden Yıldız, MİSGEP kapsamında bu ilde yürütülecek faaliyetler hakkında Vali Şıldak’a bilgilendirmelerde bulundu.

Valilik ziyaretinden sonra Balıkesir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Emrah Bilicanlı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış ve Balıkesir MÜSİAD Başkan Vekili Hakkı Erdem ile Tuğrul Demirbaş’ ı ziyaret eden Yıldız, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı. MİSGEP Projesi Teknik Destek Bileşeni kapsamında Balıkesir ili bünyesinde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerine ilişkin Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı’yı da ziyaret eden Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız, üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz iş birliklerini görüştü.

10 Eylül 2021 tarihinde düzenlenecek olan “İşverenler İstişare Toplantısı”na yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda paydaşlarımız azami gayret göstereceklerini ifade ettiler.

Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız’a ziyaretleri esnasında Balıkesir SGK İl Müdürü Muhammed Sıddık Polatve İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ali Kocagöz ile birlikte Çalışma Uzmanımız Tolga Muratdağı refakat etti.