…
…
…
…
…
…
14 Ekim 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

130 İşyerimizin Kapısını Çalarak 10.000 Maden Çalışanımızla Güven Usta ile Vardiya Öyküleri Tiyatromuzu Buluşturduk


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) “Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerleri” faaliyeti altında gerçekleştirilen MİSGEP İnteraktif Tiyatro Turnesinde “Güven Usta İle Vardiya Öyküleri” 12-13 Ekim 2021 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirdiği 4 oyun ile 57. turnesini tamamladı. İzmir turnesi ile toplamda 10.068 maden çalışanı ile buluşmuş olan MİSGEP Turne Sahnesi hedefine ulaşmış oldu.
Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik A.Ş. Kınık Linyit maden alanında günde iki oyun sergilenen interaktif tiyatronun ilk gününe Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Derelioğlu da katıldı. Yaklaşık 900 maden çalışanının izlediği etkinlikte katılımcıların görüşleri ve katkıları alındı. Etkinlik sonunda MİSGEP Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerleri etkinliğinin hedefine ulaşması için büyük emek veren tiyatro oyuncularımıza Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik A.Ş. tarafından günün önemini vurgulayan birer plaket verildi.
MİSGEP Drama Yoluyla İnteraktif Seminerleri ile maden çalışanları arasında iletişimin ve iş birliğinin teşvik edilmesi, takım ruhunun oluşturulması amaçlanarak hazırlanan “Güven Usta İle Vardiya Öyküleri” interaktif tiyatro turnesi Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları içerisinde Manisa, Aydın, Denizli, Burdur, Adana, Kayseri, Elazığ, Malatya, Gümüşhane, Giresun, Tokat, Amasya, Zonguldak, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Çanakkale, Edirne, Adıyaman, Mersin, Niğde, Kastamonu, Hakkari, Siirt, Muğla ve İzmir olmak üzere 18.000 km yol katederek 27 ilde maden çalışanları ile buluştu.
İnsan davranışlarını, iletişim temelli konuları ve soyut kavramları anlamada en etkili yöntemlerden biri olan drama tekniği ile geliştirilen ve 8 bölümden oluşan Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Semineri; İSG alanındaki işbaşı eğitimi, kişisel koruyucu donanım, tahkimat, iş kazalarını önleme, çalışanın psikolojik durumu, mevcut İSG yasası, haklar, çalışan temsilcisi, tahlisiye ve iletişim gibi farklı temaları içeriyor. Her bölümün sonunda seyirciler oyuna dahil edilip yorum ve değerlendirmeleri alınarak interaktif bir oyun sergileniyor. MİSGEP Drama Yoluyla İnteraktif Seminerleri Turne Sahnesi son oyun için Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası içerisinde Ankara Beypazarı’nda perdelerini açacak.