…
22 Mayıs 2020, Cuma Ankara, Türkiye

11-14 Temmuz 2020 Tarihlerinde Gerçekleştirmeyi Planladığımız 10.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongremiz Pandemi Nedeniyle İptal Edilmiştir.


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüzün yürütücüsü olduğu ve her iki yılda bir hafta etkinliği ile birlikte düzenlediği Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ülkemizde devam etmekte olan yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmiştir.

Bilindiği üzere, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Yeni Tip Koronavirüs, küresel yayılım göstererek tüm Dünya ülkelerini etkisi altına almış olup, bu kapsamda Dünya Sağlık Örgütünce kıtalar arası salgın olarak tanımlanmıştır. Salgının ülkemizde görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren planlanan ulusal ve uluslararası birçok organizasyon, alınan tedbirler çerçevesinde ertelenmiş veya iptal edilmiştir.

Bu kapsamda; 3-6 Mayıs 2020 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız “10.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi”ni 19 Mart 2020 tarihinde yayınladığımız duyuru ile 11-14 Temmuz 2020 tarihlerine ertelemiştik. Ancak, ülkemizde Yeni Tip Koronavirüs salgını ile verilen etkin mücadelenin sekteye uğramaması ve normalleşme sürecinde de tedbirlerde zafiyet gösterilmemesi için “10.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” iptal edilmiştir.

Bu süreçte başta Kongremizin Bilimsel Danışma Kurulu Üyeleri ile birlikte konuşmacı olarak davet edilen yerli ve yabancı misafirlerimize, gönderdikleri bildirileri ile kongremizi zenginleştirecek olan iş sağlığı ve güvenliği gönüllülerine, bildirileri değerlendirmeye başlamış olan çok kıymetli akademisyenlerimize, kongremize katılımcı olarak kayıt yaptıranlara ve siz değerli iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri ile birlikte ilgi duyan herkese gösterdikleri alaka    için teşekkür ederiz. Kongremize kayıt yaptıran katılımcılarımızın ücretleri iade edilecek olup, bildirileri ile Kongremize akademik katkı sağlayan katılımcılarımızın haklarının ise bir sonraki kongre tarihi açıklanıncaya kadar saklı kalacaktır. Düzenlenecek olan “Güçlü İletişim, Güvenli İşyeri” temalı yarışma başvuruları için değerlendirme süreci henüz başlamadığından ilerleyen tarihlerde kongre sitesinden yapılacak olan duyurular doğrultusunda başvuru sahiplerinin hareket etmesi önem arz etmektedir.

Gelecekte sağlıklı ve güvenli günlerde daha büyük bir coşku ile kutlayacağımız kongrelerimize vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür eder hepinize saygı ve sevgilerimizi sunarız.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ