…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Nisan 2019, Salı Ankara/TÜRKİYE

Bakan Selçuk: “23 Nisan, Dünyada Çocuklara Bayram Armağan Eden Tek Millet Oluşumuzun Sembolüdür”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı.

Bakan Selçuk, Anıtkabir'de Düzenlenen Törene Katıldı

Bakan Selçuk ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra TBMM başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Levent Gök, AK Parti Grup başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.

Bakan Selçuk, TBMM’de Atatürk Anıtı Önünde Düzenlenen Törene Katıldı

Anıtkabir’in ardından Bakan Selçuk TBMM’ye gitti, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende yer aldı.  Törende, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bakan Selçuk, Birinci Büyük Millet Meclisi'nde Düzenlenen Anma Törenine Katıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Birinci Büyük Millet Meclisi'nde de anma töreni düzenlendi. Buradaki törene Bakan Selçuk ile birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile milletvekilleri katıldı.

“23 Nisan, Dünyada Çocuklarına ve Tüm Çocuklara Bayram Armağan Eden Tek Millet Oluşumuzun Bir Sembolüdür”

Bakan Selçuk daha sonra ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile  Türkiye’nin ilk spor temalı çizgi filmi "Hızlı Ayaklar"ın tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Selçuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde ülkenin geleceği çocuklarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Bakan Selçuk, "23 Nisan, aziz milletimizin egemenliğinin, iradesinin ve Kurtuluş Savaşı'nda yazdığımız destanın sembolüdür. 23 Nisan, dünyada çocuklarına ve tüm çocuklara bayram armağan eden tek millet oluşumuzun da bir sembolüdür. Gazi Meclisimiz ve bizler bu ülkenin çocukları için çalışmaya devam edeceğiz. 23 Nisan 1920'de başlayan milli egemenlik şuurumuzla gelecek hedeflerimize doğru sizlerin verdiği güçle yürümeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Selçuk, ilk kez gösterimi yapılan çizgi filmle ilgili "Hızlı Ayaklar çizgi filminin çocuklarımıza sağlayacağı katkıya yürekten inanıyorum. Anlamlı organizasyonu düzenlediği için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.