…
23 Ocak 2020, Perşembe Sivas,Türkiye

Sivas Çocuk Evlerindeki Çocuklar Hem Kuşlara Yem Bıraktı, Hem de Sokak Kedileri İçin Kulübe Yaptı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Çocuk Evlerinde başlatılan Doğaya Yem Bırakma Projesi kapsamında ilk uygulamayı hayata geçiren Sivaslı çocuklar, karlar altında kalan doğada besin bulmakta zorlanan kuşları besledi.

Devlet korumasındaki çocuklar kuşlar için yem aldı. Sivas Sevgi Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında kalan 56 çocuk, kuşlar için doğaya yem bıraktı.

Proje ile çocukların sorumluluk bilincinin gelişmesi, hayvan sevgisi ve doğadaki tüm canlılara saygı duymaları, merhamet duygularının gelişimi, canlılara karşı farkındalık bilinci oluşturmak hedefleniyor. 16 yaşındaki İlknur Yılmaz, “Hayvanlara yiyecek götürmekten çok mutlu oldum.” derken, 12 yaşındaki Gamze Durmaz ise, “Hayvanları korumalıyız ve onlara zarar vermemeliyiz.” çağrısı yaptı. 10 yaşındaki Kıvanç Işık Altun., “Doğa çok güzel, kuşlar ötüyor ve hayvanların karınlarının doyduğu için çok mutlu oldum.” dedi.

Sivas Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanına kuşlar için özenle yemleri yerleştiren çocuklar, hem eğlendiler hem de büyüklerine örnek oldular.

Sokak Kedileri İçin 16 Kulübe Yapıldı

Sivas Çocuk Evlerinde yaşayan çocuklar hayvanseverlik bilincinin artırılması çalışmalarının bir parçası olarak sokak kedileri için 16 kulübe yaptı.

Kulübeler, kreş ve gündüz bakım evlerine hediye edilerek hayvan sevgisi ve merhamet duygularının gelişmesi hedeflendi. S.N., sokak hayvanları için fedakarlık yapmanın çok güzel olduğunu ifade etti.