…
…
…
…
28 Kasım 2019, Perşembe Ankara,Türkiye

Bakan Selçuk’un Katılımıyla İlk Kez Şehit ve Gazi Çalıştayı Gerçekleşti


I. Şehit Yakınları ve Gaziler Çalıştayı Ankara’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla yapıldı.

Toplantının kapanışında konuşan Bakan Selçuk; Sivil toplum kuruluşlarının talep ve önerilerini birlikte almak istediklerini belirterek, çalıştay ortamında bir araya gelmenin önemine dikkat çekti. Bakan Selçuk, çalıştayın konuyla ilgili tüm tarafları ilk kez masada bir araya getirmesi bakımından da büyük önem taşıdığının altını çizdi.

“Vatan size hep minnettar” diyen Bakan Selçuk, “Şimdi biz önerilerinize bakacağız. Bu önerilerden hangilerini yapabiliriz değerlendireceğiz. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz değerlendirmesini yapıp sunacak, biz de onun üzerinden devam edeceğiz.” ifadesini kullandı. 

Bakan Selçuk çalıştayın ve buna benzer toplantıların sıklıkla yapılacağı mesajını da verdi.

“İlk Kez Yapılan Çalıştayda, Bugüne Kadar Alınan Tüm Talepler Tek Havuzda Toplandı”

4 oturumda gerçekleşen çalıştaya 38 STK (Dernek, sendika, konfederasyon) ile 42 Kamu kurum ve kuruluşundan toplam 108 kişi katıldı.

Çalıştay ile bugüne kadar kişi ve kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarından alınan talep ve geri bildirimler tek havuzda toplandı.  Böylece uygulamaların değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik adımlar atılması amaçlanıyor.

Mevzuat değişikliği gerektiren konuların kurumlar arası koordinasyon ile, bütçe olanakları çerçevesinde süreç içinde çözüme kavuşturulabilecek hususların öncelikle değerlendirilmesi de çalıştayda ele alındı.