…
09 Eylül 2019, Pazartesi Diyarbakır,Türkiye

Bakan Selçuk Diyarbakır’da Eylem Yapan Aileleri Ziyaret Etti, Destek Çağrısı Yaptı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çocuklarına kavuşmak için Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti, sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Oturma eylemini sürdüren anne ve babalarla tek tek görüşen Bakan Selçuk, teselli ettiği annelerin ellerini tutarak acılarına ortak oldu. Bakan Selçuk, yakından ilgilendiği ailelere her zaman yanlarında olacaklarını belirterek destek verdi.

 “Diyarbakır’a Ailelerimizin Yanlarında Olmak İçin Geldik”

Bakan Selçuk Valilikte yaptığı konuşmada,Bugün Diyarbakır’a, en değerli varlıkları olan çocuklarını terör örgütünün elinden kurtarmak için cesurca mücadele sergileyen annelerimizin, ailelerimizin yanlarında olmak için geldik.” dedi.

Eylemin 22 Ağustos’ta Hacire Akar tarafından başlatıldığını anımsatan Selçuk, her gün farklı illerden farklı ailelerin katılımıyla sürdüğüne değindi.

Ailelerin Hacire Akar’ın yaktığı meşaleyi çoğaltmaya devam ettiğini vurgulayan Bakan Selçuk, “Çocuklarımıza kıymayın diyerek teröre karşı dik duruyorlar.” diye konuştu.

“Terörü Anneler Bitirecek”

Bakan Selçuk, “Kürt’üyle Türk’üyle halkımız, bugün teröre karşı verilen kararlı mücadeleye tam anlamıyla destekliyor ve terörden kurtulmak istiyor. Evlatları terör örgütü tarafından şehit edilen annelerinin acısını da, evlatlarını terör örgütüne teslim etmek istemeyen annelerin feryadını duyuyoruz devlet olarak. Türkiye doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yüreğine ateş düşmüş analarla dolu. Anadolu olması hasebiyle biz inanıyoruz bu terörü de anneler bitirecek, analar bitirecek. Çünkü milletimiz artık daha fazla can yanmasın daha çok ocağa ateş düşmesin istiyor.” ifadelerini kullandı.

“Burada Annelerin Evlatları İçin Çırpınışları Var”

Diyarbakır annelerinin teröre karşı “yeter artık” mesajı verdiğinin altını çizen Bakan Selçuk, “Acılarını yüreğimizde duyuyoruz, milletimiz adına onlara destek olmayı bir görev addediyoruz. Burada annelerin evlatları için çırpınışları var. Buradaki anneler hayattaki en değerli varlıklarını evlatlarını eli kanlı bir terör örgütünün elinden kurtarma mücadelesi vermekteler. Biz bu mücadelede annelerin, ailelerin yanındayız.” açıklamasını yaptı.

“Annelerimizin Onurlu Direnişi Terör Örgütüne Diz Çöktürecek”

Annelerin destansı bir direniş sürdürdüğünü belirten Bakan Selçuk, “Bu sesin duyulması gerekiyor her yerden. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi; inanıyoruz ki annelerimizin onurlu direnişi terör örgütüne diz çöktürecek inşallah.” değerlendirmesinde bulundu.

“Anneler Kazanacak!”

“Hükümet olarak ailelerimizin, annelerimizin yanındayız.” diyen Bakan Selçuk, “Ben bugün bu ziyaretimle açık ve net görüyorum ki; anneler kazanacak! Zaten, bu cesur yürekli kadınları hiçbir gücün susturamayacağını onları ziyaret edenlerin çok daha iyi anlayacağını düşünüyorum.” dedi.

“Tarih Destek Verenleri ve Susanları Yazacak”

STK’lar, siyasiler, sanatçılar, akademisyenleri ve basın mensuplarını bu sesi duymaya davet eden Bakan Selçuk, şu sözlerle terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi:

“Tarih bu günleri, annelerin destansı mücadelesine destek verenleri de bu sesi duymayanları susanları da yazacak. Gelin hep beraber annelerimizin sesine ses olalım. Gelin teröre karşı tek yürek olalım. Bu terör artık bitsin, anneler kazansın diyoruz hep beraber.” diyerek konuşmasını tamamladı.