…
…
07 Kasım 2019, Perşembe Macaristan

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macaristan Programına Eşlik Etti


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Macaristan’a gitti.

Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet başkent Budapeşte’de resmi törenle karşılandı. Resmi törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Görüşme sonrasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Bakan Selçuk, Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı ile İşbirliğini Geliştirmeye Yönelik Mutabakat Zaptına İmza Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orban'ın ortak basın toplantısı öncesinde iki ülke arasındaki 10 anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı Arasında İşbirliğini Geliştirmeye Yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı. Anlaşmaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İnsan Kaynakları Bakanı Prof. Dr. Miklos Kasler imza attı.

Günübirlik ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Selçuk’un da aralarında bulunduğu beraberindeki heyet gece saatlerinde Türkiye’ye geri döndü.