…
…
…
…
…
…
…
12 Ekim 2019, Cumartesi İstanbul,Türkiye

Bakan Selçuk: "2007 - 2018 Yılları Arasında Genç İstihdam Artışında AB Ülkelerini Geride Bıraktık"


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul’da Zeytinburnu Belediyesi’nin hizmete soktuğu kariyer merkezinin açılışına katıldı.

Konuşmasına Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan asker ve sivillere rahmet dileyerek başlayan Bakan Selçuk, "Avrupa Birliği'nde 2007-2018 yılları arasında genç istihdamını en fazla artıran ülke olduk." dedi.

“Türkiye'nin Geleceği Gençlerimize Emanet”

Kariyer merkezinin açılışından duyduğu mutluluğu belirten Selçuk, "Türkiye'nin istihdamla büyüyeceğine inanıyoruz. Bilhassa kariyer merkezleri gençlerimizin elinden tutmak, onlara rehberlik yapmak için çok doğru merkezler. Çünkü inanıyoruz ki Türkiye'nin geleceği gençlerimize emanet. Gençlerimizin enerji ve becerilerine her zaman ihtiyacımız var. En önemlisi nitelikli insan kaynağına ihtiyacımız var. Genç nesilleri yaşadığımız çağın ve geleceğin koşullarına göre yetiştirme görevi hepimize düşüyor." diye konuştu.

“1,2 Milyondan Fazla Gencimizi Aktif İş Gücü Hizmetlerinden Faydalandırdık”

İstihdamı teşvik edici politikalarla işverenin desteklendiğini belirten Selçuk sözlerine şöyle devam etti:

"Son 7 yıl içerisinde, 1,2 milyondan fazla gencimizi aktif iş gücü hizmetlerinden faydalandırdık. Ayrıca gençlerimiz için, çalışanlarımız için mesleki eğitim kursları düzenlemekteyiz. Ve bu kurslarımızda da gençlerimiz meslek sahibi oluyorlar, nitelik kazandırıyoruz ve istihdam imkanlarından da daha fazla yararlanma imkanı buluyorlar. 2012 yılından bugüne kadar 406 bin genç bu hizmetimizden faydalandı.”

“İşbaşı Eğitim Programları’ndan 7 Yılda 755 Bin Kişi Faydalandı”

İşbaşı Eğitim Programları’ndan bu yıl yüzde 20’si İstanbul’da olmak üzere 154 bin gencin faydalandığını kaydeden Bakan Selçuk, “Son 7 yılda bu sayı toplam 755 bine ulaştı. Mesleki yeterlilik kurumumuz aynı gayretle iş gücü kalitesini artırmak için çalışıyor. İnanıyoruz ki gençlerimiz kendilerini daha iyi becerilerle donattığı sürece işverenlerimizin de desteğiyle onlara daha fazla iş imkanı sunmuş olacağız. İnşallah İŞ-KUR gibi kariyer merkezlerimizle de gençlerimizi, vatandaşlarımızı, işle ve emekle buluşturacağız. Çünkü inanıyoruz ki çalışarak, üreterek ülkemizin birliğini, dirliğini ve gücünü pekiştireceğiz. Bu topraklarda huzuru, refahı ve sulhu inşa etme mücadelemizden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.