…
24 Kasım 2019, Pazar Ankara, Türkiye

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Programı Emine Erdoğan Hanımefendi’nin Teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Düzenlenecek


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” programının Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenleneceğini belirtti.

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” Kamuoyuna Tanıtılacak  

Bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, sanat ve spor camiasından birçok isim yer alacağı programda, 75 maddelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı”nın tanıtımı gerçekleştirilecek.

5 Bakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı Protokol İmzalayacak

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, program kapsamında Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında imzaladıkları protokolün detaylarını açıklayacak.

Bakan Selçuk ayrıca 25 Kasım’da farkındalık ve duyarlılık oluşturmak için 81 ilde etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

“81 ilimizde vatandaşlarımızı milli birlik ruhuyla, kadına yönelik şiddete hep birlikte hayır demek için etkinliklerimize davet ediyoruz.” diyen Selçuk, 25 Kasım vesilesiyle ilgili tüm tarafların katkı ve katılımları ile çeşitli çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

81 İlde Kadına Karşı Şiddetle Mücadele

Toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Selçuk, 81 ilde de kadına karşı şiddetle mücadele konusunda farkındalığı artırmaya yönelik toplantılar düzenleyeceklerini belirtti. İl Müdürlükleri tarafından vatandaşlara bilinçlendirme ve farkındalık arttırma etkinlikleri düzenleneceğini ifade eden Bakan Selçuk, bugüne kadar 500 binin üzerinde er ve erbaşa kadına şiddetle mücadele eğitimi verildiğini ve programın güçlü bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

25 Kasım’a özel Bakanlık tarafından hazırlanan kamu spotunun, hafta boyunca tüm ulusal ve yerel kanallarda gösterileceğini söyleyen Bakan Selçuk, kamu spotunun bakanlıklar ve kamu kurumlarının web sayfalarında ileti mesajı olarak yer alacağını ifade etti.

Simge Yapılarda Kadına Şiddet Farkındalığı Turuncusu 

Bakan Selçuk, Birleşmiş Milletler’in yürüttüğü "Dünyayı Turuncuya Boya-16 Günlük Aktivizm Kampanyası" kapsamında Türkiye’deki simge yapıların her sene olduğu gibi kadına şiddetle mücadelenin sembolik rengi olan turuncu ile aydınlatılacağını bildirdi.

Kamusal Alanlarda Kadına Şiddetle Mücadele Afişleri 

Bakan Selçuk, farkındalık çalışmaları kapsamında, kamusal alanlarda stantların kurulacağını kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında afiş ve broşürlerin dağıtılacağını belirtti.

Sporcular Kadına Yönelik Şiddete Pankartlarla Dikkat Çekecek

Spor müsabakalarında sporcuların pankartlarla sahaya çıkacağını bildiren Bakan Selçuk, “Kadına yönelik şiddeti bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır diyor; bütün toplum kesimlerini ve STK’larımızı, mutlu birey, uyumlu aile ve müreffeh bir toplum için kadına şiddete karşı mücadele etmeye davet ediyoruz.” dedi.