…
…
…
…
…
…
…
…
01 Eylül 2019, Pazar

Çin Halk Cumhuriyeti Gaziler Bakan Yardımcısı Bakanlığımızı Ziyaret Etti


Çin Halk Cumhuriyeti Gaziler Bakan Yardımcısı Tümgeneral Fang YONGXIANG, Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet ERDEM’in davetlisi olarak 21-23 Ağustos 2019 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret programı çerçevesinde, Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet ERDEM’in yanı sıra, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre KARAOSMANOĞLU ile de bir araya gelen konuk Bakan Yardımcısı ayrıca, Bakanlığımızın ilgili birimleri olan Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nu da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Konuk Bakan ve beraberindeki heyet, Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Edirnekapı Şehitliği’ni de ziyaret etti.

Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet ERDEM Çinli mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki tarihi, ticari, ekonomik ve sosyal alanlarda ilişkilerin gelişimine değinerek, Çin Halk Cumhuriyeti Gaziler Bakanlığı’nın 2018 yılında kurulmuş olmasından dolayı tebriklerini sundu. Bakan Yardımcımız Sayın ERDEM, şehit yakınları ve gazilerin ülkemizin en kıymetli emanetleri olduğunu belirterek, Bakanlığımızca onlara yönelik sağlanan haklarla ilgili bilgi verdi ve tecrübe paylaşımı suretiyle Bakanlıklar arasındaki işbirliğinin geliştirilebileceğine dair temennisini dile getirdi. 

Çin Halk Cumhuriyeti Gaziler Bakan Yardımcısı Tümgeneral Fang YONGXIANG ise, Bakanlığımızın davetlisi olarak Türkiye’de gerçekleştirdikleri görüşmelerin kendileri için oldukça olumlu ve faydalı geçtiğini, yeni bir Bakanlık olarak ülkemizin ve Bakanlığımızın uygulamalarından istifade etmeyi arzuladıklarını ve iki ülke arasında Tarihi İpek Yolu’na kadar uzanan köklü ikili ilişkilerin çok daha geniş bir yelpazeye yayılmasını temenni ettiklerini ifade ederek teşekkürlerini sundu.

Görüşme, tarafların karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.