…
…
…
10 Haziran 2019, Pazartesi

Lyon’da Bilgilendirme Toplantıları Ramazan Ayında İftar Programları ve Bayramlaşma Ziyaretleriyle Devam Ediyor


İlk olarak ataşeliğimiz 1 Haziran 2019 Cumartesi günü Lyon’a 70 km uzaklıkta bulunan FITILIEU-DİTİB Derneğince düzenlenen iftar programına Eğitim Ataşesi ile birlikte katılım sağladı ve Programın ardından Bakanlığımızın faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirme yaparak, vatandaşlarımızdan gelen sorulara yanıt verdi.

Ataşeliğimiz 7 Haziran 2019 tarihinde  Ramazan Bayramı vesilesiyle, İGMG-Milli Görüş Lyon Bölge teşkilatı tarafından Lyon’da ilk defa düzenlenen ve başta Başkonsolosumuz Sayın Özgür ÇAKAR olmak üzere bazı ülke başkonsolosları ve yetkilileri ile Fransa İslam Konseyi Lyon Bölge Başkanı, Lyon 14. Bölge Milletvekili, Komünist Partisi Vénissieux Belediyesi Başkanı ve diğer dini cemaat (Katolik, Protestan...) temsilcilerinin de hazır bulunduğu ve birer konuşma yaptıkları bayramlaşma programına iştirak etmiştir.

8 Haziran 2019 Cumartesi günü ise BBP Lyon temsilcisi Salih YÜKSEL Bey’in davetlisi olarak Lyon’a 60 km uzaklıkta bulunan ANNONAY’da yapılan ziyarette, bu bölgede tek olan ANNONAY Külliyesi (İGMG) ziyaret edilerek teşkilat yöneticileri ile tanışma fırsatı bulunulmuş ve Bakanlığımız görev alanlarımız ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.