…

11 Haziran 2020, Perşembe


Bakanlığımız ve İNTES’in İşbirliğiyle Yeni Tip Koronavirüsün Şantiyelerdeki Etkisini Azaltmak için Hazırlanan Dokümanlar Tamamlandı


Bakanlığımız ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) arasında 16/01/2019 tarihinde imza altına alınan protokol kapsamında yürütülen faaliyetlere bir yenisi daha eklendi. 159.368 şantiye ve 1.135.778 çalışanımızı kapsayacak şekilde yeni rehber, kontrol listesi ve eğitim programı hazırlanarak sektörün kullanımına sunuldu.

Bakanlığımız ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) arasında 16/01/2019 tarihinde imza altına alınan protokol kapsamında yürütülen faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.

Genel Müdürlüğümüzce, küresel salgının ülkemizde görülmeye başladığı tarihten itibaren işçi, işveren ve memur konfederasyonlarımız başta olmak üzere çalışma hayatının tüm tarafları ile iletişimi canlı tutmak suretiyle doğru ve güvenilir bilgiye erişimleri sağlamıştı. 22 farklı faaliyet koluna yönelik hazırlanan dokümanlar COVID-19 internet sitesinden (https://www.ailevecalisma.gov.tr/covid19) paylaşılmıştı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile İNTES işbirliğinde, oluşturulan komisyon marifetiyle özellikle sağlık ve güvenlik konularında sektörün uzmanı olan personelimizle birlikte, sahada çalışan uzmanların ve İş Müfettişlerin yer aldığı teknik çalışma grubu, ulaşan geri bildirimleri de dikkate alarak işveren ile çalışanı koruyacak şekilde sürecin atlatılmasına ilişkin çalışmalarını kısa sürede tamamladı.

Normalleşme planı çerçevesinde Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile birlikte Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından yapılan çalışma; yapı işyerlerinde salgının önlenmesi ve sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sürdürülmesini amaçlıyor. 159.368 şantiye ve 1.135.778 çalışanımızı kapsayacak şekilde; “Şantiye Eğitim Programları”, “Yapı İşyerlerinde Yeni Tip Koronavirüs Kontrol Listesi”, “Maske Kullanım Rehberi”, “İnşaatlarda Kullanılan İş Elbiseleri ve Kişisel Koruyucu Donanımların Yeni tip Koronavirüs Riskine Karşı Temizlenmesi ve Muhafazası” başlıklı dokümanlara aşağıdaki linklerden ulaşılabiliyor.  

 

https://www.ailevecalisma.gov.tr/covid19

https://www.isgintes.org/

Şantiye Eğitim Programları

Yapı İşyerlerinde Yeni Tip Koronavirüs Kontrol Listesi

Maske Kullanım Rehberi

İnşaatlarda Kullanılan İş Elbiseleri ve Kişisel Koruyucu Donanımların Yeni tip Koronavirüs Riskine Karşı Temizlenmesi ve Muhafazası

Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) Hakkında Soru ve Cevaplar