Ordu’da Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları Yapıldı
17 Eylül 2025, Çarşamba
Ordu’da Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları Yapıldı
Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan “Yeşil ve Dijital Dönüşüm Sürecinde İşçilerin Beceri Uyumlarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında Ordu'da, “Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları” programı gerçekleştirildi.
Programa; Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Genel Müdür Yardımcımız Suat Dede, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, işçiler ve öğrenciler katıldı.
Sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmalarını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak ve Genel Müdür Yardımcımız Suat Dede yaptı. Sayın Dede yaptığı konuşmada, “Yeşil ve Dijital Dönüşüm Sürecinde İşçilerin Beceri Uyumlarının Geliştirilmesi” projesi hakkında bilgi verdi. Dede, iklim değişikliğinin özellikle Ordu’da fındık üretimine etkilerinden örnekler vererek, dönüşüm sürecinin işgücü piyasaları açısından önemini anlattı. Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelede kaydettiği ilerlemelere değinen Dede, ikiz dönüşüm kapsamında iş gücünün becerilerinin geliştirilmesinin kamu-özel sektör işbirliği ile yürütüleceğini ifade etti.
Programın ikinci bölümünde Genel Müdür Yardımcımız Suat Dede’nin moderatörlüğünde “Yeşil ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Çalışma Hayatı ve Beceri Uyumu” başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde; ODÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mithat Akgün, Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Asım Kalyoncu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı temsilcisi Murat Aladağ ve MÜSİAD Ordu Temsilcisi Güray Aksoy görüşlerini paylaştı.
Ardından proje kapsamında yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinin işgücü piyasasına yansımalarına yönelik veri toplamak amacıyla anket çalışması yapıldı. Program işyeri ziyareti ile sona erdi.