…
18 Kasım 2020, Çarşamba ankara

EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek kura başvuru süreci başladı


18 Kasım 2020 tarihinde başlayan kura başvuru süreci 30 Kasım 2020 tarihinde sona erecek. Kuraya; İlkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi (okulu) mezunu olan ya da bu okullardan, yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabiliyor.

Başvuru için adayların öncelikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerinden “Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi” almaları, sonrasında aldıkları bu belge ve engelli sağlık kurulu raporları ile birlikte ÖSYM başvuru merkezlerine başvuruda bulunarak kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince, yetişkinler için düzenlenen okur-yazarlık programlarına katılanlara verilen "Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi" eğitim düzeyi olarak ilköğretim okulunun ilk beş sınıfına denk sayıldığından, bu belgeye sahip olan engelli adaylar da kuraya katılmak için başvuruda bulunabiliyor.

Kura kayıtları dört yıl boyunca geçerlidir. Bununla birlikte 2018 yılında Kura başvurusunda bulunan ve bu başvurularının geçerliliği halen devam eden adaylar da istedikleri takdirde 2020 yılı kura başvurularını yaparak kayıtlarını güncelleyebiliyor.