…
12 Haziran 2021, Cumartesi Ankara

Bakanımız Sayın Vedat Bilgin, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’nde mevsimlik işçileri ve ailelerini ziyaret etti


12 Haziran 2021 Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin, Ankara’nın Polatlı İlçesi Sarıoba Mahallesinde bulunan yaklaşık 1.000 kişi kapasiteli Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) yerleşkesine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Sayın Bakanımıza BM Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, AB Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşar Angel Gutierrez Hidalgo eşlik etti.

Sayın Bakanımız beraberindeki heyetle birlikte, mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, işçiler ve çocuklarına başta barınma, eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinin yerinde sunulması amacıyla 2017/6 sayılı ve “Mevsimlik Tarım İşçileri” konulu mülga Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde Bakanlığımız tarafından yürütülen METİP Projesi kapsamında kurulan Polatlı Sarıoba yerleşkesinde sunulan hizmetleri yerinde inceledi.

Bakan Bilgin, çocuk emeğine dikkat çekmek, çocuk işçiliğine karşı küresel kampanyaya destek vermek ve çocuk işçiliğine karşı tüm dünyada gittikçe büyüyen hareketi güçlendirmek amacıyla 2002 yılında ILO tarafından Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü ilan edilen, ülkemizde de kabul edilen ve her yıl konuya ilişkin çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 12 Haziran’ın, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılmasındaki kararlılık üzerinde önemli bir etki yarattığını belirtti.