19 Aralık 2022, Pazartesi

İSDEP Kapanış Toplantısı Yapıldı


(15 Aralık 2022, Ankara) 2018 yılından bu yana Avrupa Birliği tarafından Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (Dünya Bankası) aracılığıyla "Türkiye'deki Mülteciler için Mali İmkân" (FRiT) programı çerçevesinde temin edilen hibe vasıtasıyla Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında yürütülen "Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi (İSDEP)"nin kapanış toplantısı Ankara’da düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmalarında Genel Müdürümüz Sn. Cenk İLERİ, projenin başarıyla tamamlandığını, projeyle istihdama geçiş oranlarında ve genel faydalanıcı sayılarında çok önemli bir başarı elde edildiğini vurgulamıştır. Mevcut projedeki pilot illere Bursa, İzmir, Kocaeli ve Konya illerini de ekleyerek bu projede kazanılan tecrübeleri yeni döneme aktaracaklarını ve bu projenin devamı olarak kurgulanan İşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi (İSDEP-2) ile daha büyük başarılara imza atmayı amaçladıklarını ifade etmiştir.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından projenin uygulama aşamasında görev alan İŞKUR İl Müdürlüklerine plaket takdimi ve teknik sunumlar ile devam etmiştir. Toplantı Genel Müdür Yardımcımız Sn. Metehan ÖZCAN ile İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı Sn. Oğuzhan KÜPELİ’nin teknik sunumlarının ardından nihayete ermiştir.

İki bileşenden oluşan İSDEP projesinin Genel Müdürlüğümüz bileşeni kapsamında Yabancı Başvuru, Değerlendirme ve İzleme Sisteminin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi faaliyetleri ile çeşitli kapasite geliştirme faaliyetleri yürütülürken, İŞKUR bileşeni kapsamında İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa pilot illerinde kayıt ve danışmanlık hizmetleri verilmiş, Uygulamalı Eğitim Programları, Beceri Eğitim Kursları ve Türkçe Dil Kursları düzenlenmiştir. Proje süresince 37.000’den fazla yararlanıcı proje kapsamında finanse edilen aktif işgücü piyasası programlarından faydalandırılmıştır.